Fabryka Porcelany Eduard Haberländer (1913 do 1929)
PM&M Dieter Jakubowski |
Używana pomiędzy 1913 - 1928 rokiem
PM&M |
Używana pomiędzy 1913 - 1928 rokiem (złoty kolor)
PM&M |
Używana pomiędzy 1913 - 1928 rokiem
PM&M |
Używana pomiędzy 1913 - 1928 rokiem
PM&M |
Używana pomiędzy 1913 - 1929 rokiem
W 1929 roku fabrykę przejęła manufaktura porcelany Porzellanfabrik Oscar Schaller & Co. Nachfolger z siedzibą w Schwarzenbach (Saksonia), którą z kolei była filią manufaktury braci Winterling O.H.G. w Röslau (Bawaria). Zaczęto używać wtedy nazwy "Eschenbach"
PM&M |
Używana po 1930 roku i zarejestrowana jako znak handlowy. Prawie nie używana, bo jej miejsce szybko zajął krótszy „ESCHENBACH”.
PM&M |
Używana po 1931 roku i zarejestrowana jako znak handlowy. Bardzo mało używana.
PM&M |
?
PM%M |
?
PM&M by Jonas Caspersson |
?
PM&M |
?
Stara Porcelana |
? (brak krzyża na koronie, dodano Bavaria - Germany)
\
PM&M |
? (dodano Bavaria - Germany)
PM&M |
? (dodano Bavaria - Germany)
Stara Porcelana |
?
PM&M by Janice Hingston |
?
PM&M |
1930 - 1950
W latach 1946-1949 ten znak był używany z dodatkiem „GERMANY, US ZONE”
PM&M |
1930 - 1950, napis 'LA REINE' to nazwa serii
PM&M |
1935 - 1940
PM&M |
1935 - 1945 (Napis BAWARIA z dużych liter)
PM&M by Merle |
1940 - 1945
PM&M by Jose R. Reyes |
1946 - 1949
PM&M |
1946 - 1949
PM&M by Fran Kerbs |
1946 - 1949
W 1950 roku nazwy wszystkich filii zostały zmienione na Gebrüder Winterling A.G. i prawie wszystkie znaki handlowe zostały również zmienione.
PM&M by Ron McCutchan |
ok 1950 roku na produktach eksportowych
PM&M |
po 1950
PM&M by Gwenda Tyas |
po 1950 (złoty kolor)
PM&M |
po 1950
PM&M |
po 1950
PM&M |
po 1950 (DOGWOOD to nazwa serii)
PM&M |
po 1950
PM&M |
po 1970
PM&M |
Po 1977 roku
PM&M |
po 1977
PM&M |
po 1977 roku
Triptis Porzellan G.m.b.H. & Co. z siedzibą w Triptis (Turyngia).
W listopadzie 2004 jednak ogłosili upadłość.W czerwcu 2005 roku została ponownie otwarta pod nazwą
Neue Porzellanfabrik Triptis G.m.b.H
i działa do dnia dzisiejszego.Eschenbach Porzellan Group |
Od 2000 do dzisiaj
Komentarze
Prześlij komentarz